RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Справа не в людях: командувач Сухопутних військ назвав основну проблему ЗСУ

Українській армії зараз гостро не вистачає артилерії та бронетехніки, адже ключовою проблемою на фронті для стримування наступу російських окупантів є не нестача людей, а дефіцит військової техніки.

Про головні проблеми ЗСУ розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк для британського видання The Economist.

Читайте також: Сакральний шлях: чи зупиняться росіяни, якщо захоплять Донеччину

Він зазначив, що нестача бійців викликає занепокоєння з грудня 2023 року, під час уповільнення мобілізації, однак для створення нових бригад, покликаних стримувати наступ ворога, необхідна достатня кількість озброєння. Зокрема, йдеться про артилерію та бронетехніку від країн-партнерів Заходу. Зараз Україна терміново потребує посилення систем протиповітряної оборони. Розраховують на постачання винищувачів F-16 на початку червня, що забезпечить значний психологічний імпульс.

Посадовець зауважив, що Україна - молода політична нація, тому поставши перед викликом смертельної небезпеки, частина українців впала в паніку, що є природно. Проте країна прагне вижити, а відтак - необхідно здолати паніку та долучитися до боротьби, на кшталт Ізраїлю, адже в України немає іншого вибору.

Також він прогнозує, що критична фаза війни настане протягом двох місяців. Він пояснив, що поки західна допомога прямує до лінії фронту, Росія кидає у бій усю наявну техніку для перевірки виснажених та погано забезпечених українських військ. Російські війська невдовзі спробують розтягнути оборону, завдавши ударів по північному сходу Харкова та Сум.

За його словами, Росія знає, що за умови отримання зброї протягом місяця або двох, ситуація здатна обернутися проти неї.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українські оборонці заблокували росіян, які прорвалися до Красногорівки Донецької області.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни продовжують штурми у районі Часового Яру: карти боїв від ISW

Росія кидає "гарматне м'ясо" на всіх напрямках: нові карти бойових дій в Україні

Ворог засилає ДРГ і атакує майже на всіх напрямках: зведення Генштабу ЗСУ