RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росіяни продовжують штурми у районі Часового Яру: карти боїв від ISW

На тлі тривалих позиційних зіткнень російські війська змогли отримати незначне просування на північний захід від Авдіївки, в Новомихайлівці і на заході Запорізької області. Також тривали штурмові дії поблизу Часового Яру.

Про цей йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Чи захоплять росіяни Часів Яр до 9 травня: командир НГУ дав чітку відповідь

Луганська область

Росіяни продовжують наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, проте без змін на фронті. ISW інформує про наступальні операції:

  • на північний схід від Куп'янська біля Синьківки;
  • на північний захід від Сватового біля Піщаного, Берестового і Стельмахівки;
  • на північний захід від Кремінної біля Невського;
  • на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки;
  • на південь від Кремінної біля Серебрянського лісництва і Білогорівки.

Донецька область

Російські війська продовжили наземні обстріли на Сіверському напрямку біля Верхньокам'янського (на схід від Сіверська), Спірного (на південний схід від Сіверська), Виїмки (на південний схід від Сіверська) та Роздолівки (на південь від Сіверська) 7 травня, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Також противник продовжує штурмувати поблизу Часового Яру 7 травня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Росіяни провели наземні обстріли:

  • на північний схід від Часового Яру біля Богданівки;
  • на сході Часового Яру в Новому мікрорайоні;
  • на схід від Часового Яру біля Іванівського;
  • на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки та Андріївки.

Речник українського угруповання "Хортиця" підполковник Назар Волошин заявив – українські військові відновлюють мости через канал Сіверський Донець-Донбас для відновлення шляхів сполучення.

Крім того, ворог нещодавно просунувся на північний захід від Авдіївки на тлі продовження наступальних операцій 7 травня. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська просунулися вздовж залізничної лінії на захід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки)

За добу російські війська також продовжували наземні атаки:

  • на північний захід від Авдіївки біля Новоолександрівки, Сокіл, Прогрес, Євгенівки та Новоселівки Першої;
  • на захід від Авдіївки біля Уманського та Яснобродівки;
  • на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового та Невельського.

Аналітики додають, що росіяни змогли незначно просунутися на південний захід від Донецька на тлі наземних атак – геолокаційні кадри показують, що російські війська трохи просунулися в західній частині Новомихайлівки (на південний захід від Донецька). Тривали наземні атаки на захід від Донецька в районі Красногорівки та на південний захід від Донецька в районі Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного (на північний схід від Вугледара).

Позиційні бої на кордоні Донецької та Запорізької областей поблизу населених пунктів Старомайорське та Урожайне тривали 7 травня.

Південна вісь

Фахівці відзначають, що російські війська здійснили підтверджене просування на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри показують, що ворог просунувся до нових позицій на південному сході Роботиного.

Обмежені позиційні бої тривали на східному (лівому) березі Херсонської області, в тому числі поблизу Кринок, але без змін на лінії фронту. Росіяни утримують позиції в житловому районі на північ від дороги Кринки-Козачі Лагері, хоча аналітики вважають, що це просування, ймовірно, не відбулося протягом останніх 24 годин.

Речник Південного оперативного командування ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук зазначив: російські війська продовжують спроби закріпитися на острові Нестрига (на південний захід від Херсона), але вони не можуть просунутися далі на острів через щільний вогонь з боку України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російські війська тиснуть на Сили оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Бої за Часів Яр тривають: яка зараз ситуація і чим загрожує захоплення міста

Бої вже йдуть на кордоні Часового Яру, з міста не змогли вивезти сотні мешканців

Путінський ядерний шантаж Заходу: у ISW назвали цілі Кремля