RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

28 травня

Всі новини

Рада посилила покарання для ухилянтів: штрафи будуть заочними

Сьогодні, 9 травня, Верховна Рада України ухвалила відповідний законопроєкт №10379 про істотне посилення покарання у вигляді підвищених штрафів для ухилянтів — тепер за порушення правил військового обліку військовозобов'язані чоловіки отримуватимуть штрафи заочно.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже у травні: у Міноборони назвали дату

Він вказав, що парламент проголосував в цілому №10379 про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення мобілізації.

За підтримку законопроєкту проголосувало 256 народних депутатів. Сам Железняк коментує рішення наступним чином:
"
Обʼєктивно, всі зміни які обіцяв комітет внести про помʼякшення - зробили. Багато негативних норм прибрали".

Відтак тепер після прийнятого рішення представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки матимуть право виписувати заочні штрафи, сума яких може сягати до 25500 грн, військовозобовʼязаним чоловікам, які порушили правила військового обліку.

До порушень правил військового обліку належать зокрема несвоєчасне оновлення своїх персональних даних в ТЦК та СП або ігнорування повісток.

Варто також наголосити, що несплата визначених штрафів може призвести до примусового стягнення боргу з військовозобов'язаного або навіть до блокування банківських рахунків оштрафованого.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, якими будуть нові правила мобілізації з 18 травня.

Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Тюрма не загрожує: в Раді зменшили покарання для ухилянтів

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.