RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Частину України накриє негода: прогноз на вихідні і початок тижня

Синоптики обіцяють, що погода в Україні на вихідних 11-12 травня буде прохолодною та з короткочасними дощами.

Про це повідомляється на сайті Sinoptik.ua.

Читайте також: В Ірані випав "дощ із риб": відео незвичного явища

Як повідомляють синоптики, у суботу небо затягне хмарами майже над всією Україною, а місцями варто очікувати короткочасні дощі.

На сході, півдні, а також на Закарпатті вдень буде тепло, повітря прогріється до +18…+20°, а у центральних і західних регіонах – до +15…+17°. А от на півночі України буде найпрохолодніше – до +13…+15°. Уночі середня температура по всій Україні становитиме близько +7°.

У неділю хмари розсіються і буде ясна погода. Синоптики прогнозують невеликі дощі лише в західній частині країни.

Варто відзначити, що температура повітря вдень дещо знизиться, порівняно з суботою. На термометрах східних та північних регіонів буде не більше +13…+16°, в той час, як вночі – +4…+6°. В центральних та західних регіонах варто очікувати до +15…+17° вдень та +3…+5° уночі, на півдні – +17…+19° (уночі – +8…+10°).

Також синоптики відзначають, що новий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності, а у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях пройдуть невеликі дощі. По всій території країни температура повітря вдень становитиме +13…+16°, уночі – +3…+5°. Лише у Закарпатській області стовпчики термометрів піднімуться до +20…+22°.

Окрім того, синоптики попереджають, що в період з 11 по 13 травня можливе підтоплення берегових низинних територій поблизу Дніпра у Вишгородському, Бориспільському та Броварському районах Київської області, а також Могилів-Подільському районі Вінницької області.

Також в неділю на всій території України, за винятком Волинської, Закарпатської, Чернігівської, Житомирської, Кіровоградської та Сумської областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше ми розповідали про оновлений прогноз до Провідної неділі.

  • Вас може зацікавити:

Погода на поминальні дні: чи будуть опади і заморозки

Після дощів Київ кишить зміями: чи небезпечні плазуни

Ризик аварій зашкалює: як покращити видимість авто під час дощу