RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Корисне засідання: ТЦК роздав повістки депутатам прямо в залі

У Канівській міській раді депутати отримали повістки від працівників місцевого Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це ЗМІ розповів міський голова Канева Ігор Ренькас.

Читайте також: Перевірки на вулицях зазнають суттєвих змін: ким займуться ТЦК з 18 травня

Мер міста зазначив, що на сесію місцевої ради запросили нового керівника ТЦК для знайомства з депутатським корпусом. За нагоди його працівники вирішили роздати повістки.

"На сесію прийшов новий воєнком. Я запросив його, щоб він познайомився і представився. Він прийшов на сесію. Вона в нас була неспокійна. Я його представив. Його працівники роздали повістки. Він (керівник ТЦК, – Ред.) хотів, щоб ми роздали повістки депутатам. Я сказав, що ми не маємо таких повноважень. Секретар міської ради у телефонному режимі повідомила, щоб з’явилися (депутати, – Ред.) і взяли повістки. Прийшов один чоловік", - розповів посадовець.

Водночас, не уточнив, скільком депутатам було вручено повістки і за яким принципом їх обирали. Зазначив, що в ТЦК попросили списки працівників виконавчих органів та депутатів, які передали.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" писав, якими будуть нові правила мобілізації з 18 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Тюрма не загрожує: в Раді зменшили покарання для ухилянтів