RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Необов'язково стояти в чергах до ТЦК: якими будуть нові правила мобілізації з 18 травня

Згідно з новим законодавством України, щоб оновити дані в ТЦК та СП нема потреби відвідувати військкомат. Вже з 18 травня в експериментальному або тестовому режимі почне працювати електронний кабінет військовозобов'язаного.

Про це народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів ТСН.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

Черги біля ТЦК є наслідком того, що наші громадяни не до кінця розуміють усі можливості, надані ним новим законом про мобілізацію для актуалізації персональних даних. Фізичне відвідування ТЦК - це лише один із можливих варіантів. Адже, крім цього, люди можуть скористатися послугами в Центрах з надання адміністративних послуг або електронним кабінетом військовозобов'язаного”, - розповів Веніславський.

Він додав, що на засіданні Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки була присутня заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

"Вона розповіла, що вже з 18 травня запрацює в експериментальному або тестовому режимі електронний кабінет військовозобов'язаного, через який можна буде оновити всі свої персональні дані і ні в які черги не потрібно буде йти. Тому, насправді, жодних проблем із цим немає. Це наслідок нездорового ажіотажу, який був штучно створений та підігрітий, а зараз люди, побачивши це, теж йдуть у черги, тому, що всі йдуть”, - сказав Веніславський.

Він заявив, що взагалі не бачить проблем з оновленням даних у ТЦК, але зазначає, що це питання народні депутати все ж таки обговорювали на засіданні Комітету.

"Розглядаючи це питання ми наголошували, що представники ТЦК та СП повинні максимально приділяти час та увагу тому, щоб громадяни не стояли в чергах та могли швидко оновлювати свої дані", - зазначив Веніславський.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.