RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Яке покарання чекає на чоловіків, які не оновлять дані у ТЦК до 16 липня: пояснення Генштабу

З 18 травня 2024 року в Україні змінилися правила мобілізації та військового обліку громадян. Військовозобов'язані, які вчасно не оновили дані, тобто у 60 днів платитимуть штраф.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Всі військовозобов'язані будуть мати VIN-код: для чого він потрібен

У Генеральному штабі наголосили: якщо військовозобов'язаний не оновить дані до 16 липня, то він може це зробити й пізніше. Однак у такому разі заплатить штраф до 5100 гривень.

Такого ухилянта не притягуватимуть до кримінальної відповідальності — йдеться про адміністративну. Про це заявили до Міноборони України на запит від "РБК".

Дане порушення розглядатимуть за статтями 210 Кодексу про адміністративні порушення (порушення правил військового обліку) та 210-1 КУпАП (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію). За новим законом, який учора підписав президент, ці статті передбачають штраф від 17 до 25,5 тисячі гривень.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року — повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.

Раніше в Генштабі порадили військовозобов'язаним чоловікам не приходити до ТЦК у час-пік.

  • Вас може зацікавити:

Корисне засідання: ТЦК роздав повістки депутатам прямо в залі

Перевірки на вулицях зазнають суттєвих змін: ким займуться ТЦК з 18 травня

Штрих-код для військовозобов'язаних: у який термін треба його отримати