RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Сили оборони стримують росіян на Харківщині: свіжі карти бойових дій

24 травня російські загарбники досягли незначних успіхів в районі Сватового та Кремінної, а в Харківській області ЗСУ тримають позиції та не дають ворогу просунутись далі.

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗС РФ просунулися в Кліщіївці та поблизу ще двох населених пунктів: деталі від DeepState

Харківська область

Попри те, що 24 травня війська РФ продовжували наступ на півночі Харківської області, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

В ISW не знайшли візуального підтвердження заявам російських ЗМІ про те, що війська РФ нібито просунулися на 100-500 метрів у напрямку Липців (на північ від Харкова).

Російські війська й надалі намагаються наступати біля Глибокого (на північ від Липців) та на східному боці Трав’янського водосховища (на північ від Липців).

Щодо Вовчанська, то станом на 24 травня, війська РФ дещо просунулися на північний схід від Харкова. Також окупанти наблизились до зруйнованого мосту, який перетинає річку Вовча на південний схід від населеного пункту Тихе.

Зі слів речника угруповання військ ЗСУ "Хортиця" підполковника Назара Волошина, війська РФ "закуті" у вуличних боях у районі Вовчанська.

Окрім того, сили агресора продовжували штурм біля Стариці (на південний захід від Вовчанська) та Тихого.

Луганська область

24 травня росіяни мали успіх на північному заході від Сватового та продовжили наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове.

Також в ISW стверджують, що окупанти просунулися в межах східного Берестового (на північний захід від Сватового) та на північ від населеного пункту і досягли незначних успіхів на сході від Стельмахівки (на північний захід від Сватового). Генштаб ЗСУ повідомляє, що військові РФ мали тактичний успіх під Іванівкою (на північний захід від Сватового), а Куп'янський напрямок був найактивнішим напрямком фронту.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що підрозділи російського 15-го мотострілецького полку Московського військового округу нещодавно закріпилися на півночі Берестового, а частини 423-го мотострілецького полку безуспішно наступали у напрямку Стельмахівки з Коломичихи.

24 травня росіяни просунулися на північний захід й від Кремінної. Згідно з геолокаційними кадрами, загарбники нещодавно просунулися до вітрозахисних смуг на схід від Макіївки, що на північний захід від Кремінної.

Також ворог продовжує наступати в районі Невського, біля Торського і Тернів, в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Донецька область

24 травня війська РФ продовжили наземні атаки на Сіверському напрямку в районі Віймки (на південь від Сіверська), а також поблизу Спірного та Івано-Дарівки (обидва на південний схід від Сіверська). Змін на лінії фронту на схід від міста Часів Яр не зафіксовано.

Російські війська також продовжують наступати на південний схід від Часового Яру поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Не підтвердилась інформація щодо просування військ РФ на північний захід і захід від Авдіївки.

Війська РФ продовжували наступати в районі Новоселівки Перша, Калинове, Новоолександрівка, Прогрес і Новопокровське та на в районі Нетайлового.

На жаль, російські війська просунулися на південний захід від міста Донецьк: геолокаційні кадри, показують, що загарбники мали усіх на південний захід від Новомихайлівки (південний захід Донецька).

Повідомляється, що російські війська продовжували наземні атаки поблизу Красногорівки та Георгіївки, а також поблизу Парасковіївки та Костянтинівки.

Також 24 травня війська РФ просунулися в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей.

"Південна вісь"

24 травня на заході Запорізької області тривали позиційні бої, але лінія фронту не змінилися.

Були наступальні дії росіян поблизу Роботиного, на північний захід від Вербового та в напрямку Новоданилівки. Також тривали позиційні бої на східній частині Херсонської області, в тому числі під Кринками.

ISW поки що не отримали підтвердження того, що ЗСУ відійшли з Кринок, щоб закріпитись на східному березі Херсонської області, як про це заявлялось раніше.

Раніше ми розповідали про плани весняного наступу росіян на Харківщині.

  • Вас може зацікавити:

Фейки та штурми: що зараз відбувається під Часовим Яром

Варто бути готовими до всього: де росіяни готують новий наступ

Ворог відтягує українські резерви на Харківщину: що може змінити хід війни