RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

26 вересня

Всі новини

​Скандального ексначальника Одеського ТЦК затримали після виходу із СІЗО

У Києві затримали ексначальника Одеського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. До цього за нього внесли заставу у розмірі 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Був у розшуку поліції: в Київському ТЦК прокоментували інцидент із спробою самогубства

"Працівники ДБР затримали експосадовця у Києві сьогодні, 28 травня. Йому повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму у понад 142 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що приводом для затримання стало те, що після сплати застави Борисов планував вийти з СІЗО та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

У ДБР нагадали, що щодо Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями КК України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома і суд помістив його під варту.

Спочатку суд призначив Борисову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн грн. Однак, потім дану суму зменшили до 12 млн грн.

У чому звинувачують Євгена Борисова

Колишньому військкому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи;
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення;
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали банду шахраїв, що працювали під виглядом ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті чоловіки відкрили вогонь по прикордоннику і втекли до Румунії

Затримано колишнього топ-чиновника ЗСУ: займався постачанням харчування, фото

В ТЦК брали хабарі… будматеріалами: ДБР викрило схему заробітку на призовниках, фото