RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Навантаження не дуже велике? Яка ситуація з чергами до ТЦК

Попри те, що черги до ТЦК та СП не зменшуються, навантаження на працівників ТЦК не настільки велике, як було б, якби Міноборони не було створено додаткових сервісів.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міноборони України Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

самого початку була створена можливість у ТЦК коригувати свій графік роботи і відповідно був проведений інструктаж людей, які є операторами ТЦК. Напевно, в даній ситуації розробити єдиний алгоритм складно через те, що кількість людей, пропускна спроможність ТЦК по всій країні та в різних населених пунктах відрізняється", - зазначив речник.

Також він наголосив, що Сухопутні війська та міністерство працюють над тим, щоб покращити роботу системи.

"Водночас, скарги від тих людей, які хотіли мобілізуватися, які хотіли долучитися до Сил оборони практично не надходили. Звичайно, є різні ситуації та різний потік людей у різних ТЦК, але 69 тисяч уже оновили свої дані в ТЦК та СП при тому, що, наприклад, у тому ж "Резерв+" понад 1,2 мільйона українців це зробили", - сказав Лазуткін.

За його словами, навантаження на ТЦК все-таки не настільки велике, як було б, якби не було створено додаткових сервісів.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.