RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Нові правила мобілізації: де служитимуть чоловіки з обмеженнями через стан здоров'я

За новими правилами мобілізації, військовозобов'язаних з обмеженнями через стан свого здоров'я після встановлення ВЛК ступеня придатності до військової служби можуть залучити у ТЦК або у навчальні підрозділи.

Про це повідомляє портал Міністерства оборони України Army.gov.ua.

Читайте також: Залишать без грошей та водійських прав: у яких випадках карають ухилянтів

Під час воєнного стану рішення військово-лікарської комісії про ступінь придатності громадянина до військової служби дійсне один рік від дня завершення медогляду. Хвороби, за яких військовозобов'язаний визнається абсолютно непридатним до військової служби, встановлює наказ Міноборони України №402 "Про затвердження положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України" від 14 серпня 2008 року.

"Лікарі ВЛК визначають ступінь придатності до військової служби та вказують, де саме особа може служити, а де не може", - пояснюють у повідомленні.

Якщо за рішенням ВЛК, громадянин визнаний придатним до служби, але з певними обмеженнями через стан здоров’я, його можуть направити:

  • на військову службу у підрозділи забезпечення на військову службу у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП);
  • на військову службу у навчальні підрозділи тощо.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми пояснювали, який є варіант короткострокової служби в армії.

  • Вас може зацікавити:

Звільнення з роботи через мобілізацію: чи зберігається зарплата і що буде з невикористаними відпустками

Чи готують в Україні мобілізацію 18-річних: в Раді розставили крапки над "і"

ДСНС та поліція отримали бронь від мобілізації, але є "нюанс": що відомо про рішення Уряду