RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В ООН запевнили, що підтримають всі ініціативи для встановлення "справедливого миру"

Під час засідання Всесвітнього саміту миру ООН нагадало, що підтримує незалежність України в межах загальновизнаних кордонів, та долучається до всіх ініціатив, спрямованих на встановлення миру в Україні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Читайте також: Скільки країн підписали комюніке саміту миру в Швейцарії. Фото

Заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, представляючи Організацію на Всесвітньому саміті миру в Швейцарії, заявила, що вони підтримують всі ініціативи, спрямовані на встановлення справедливого і тривалого миру в Україні.

"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш дотримується чіткої і послідовної позиції, що вторгнення Росії в Україну порушує Статут Організації Об’єднаних Націй і міжнародне право та завдає величезних страждань народу України", - резюмувала Дікарло.

Вона також додала, що Генасамблея ООН вже неодноразово підтримувала суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Багато спікерів під час цього саміту наголошували на необхідності дотримання принципів Статуту ООН. Ці принципи сьогодні так само актуальні, як і в 1945 році", - сказала представниця від ООН на Всесвітньому саміті миру.

Дікарло наголосила, що ООН активно співпрацює з урядом України від самого початку повномасштабного вторгнення Росії, та бере участь у всіх питаннях, які обговорюються під час саміту, таких як обмін полоненими, ядерна та продовольча безпека.

"Організація Об’єднаних Націй готова підтримати всі ініціативи для встановлення всеосяжного тривалого миру в Україні на основі Статуту ООН, міжнародного права та відповідних резолюцій Генеральної асамблеї ООН", - зазначила Дікарло.

Раніше ми розповідали про що йдеться у спільному комюніке за підсумками саміту миру.

  • Вас може зацікавити:

"Ми змусимо Росію здатися": Мелоні пояснила Кремлю, що буде в разі невиконання умов Заходу

"Мирна" пропозиція Путіна суперечить здоровому глузду: Салліван розповів, яким має бути мир для України

Всі континенти підтримують Україну: головні заяви першого дня Саміту миру