RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

"Мирна" пропозиція Путіна суперечить здоровому глузду: Салліван розповів, яким має бути мир для України

Переговори між Україною та Росією можуть відбутися "пізніше", а "мирні пропозиції" Володимира Путіна суперечать здоровому глузду.

Таку заяву під час мирного саміту у Швейцарії зробив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Зокрема, він не виключає, що у майбутньому можуть відбутися мирні переговори між Україною та Росією. Разом з тим, росіяни мають понести відповідальність за скоєння воєнних злочинів, зокрема викрадення українських дітей.

Читайте також: "Ми змусимо Росію здатися": Мелоні пояснила Кремлю, що буде в разі невиконання умов Заходу

Окремо Салліван прокоментував "мирні пропозиції", які напередодні саміту у Швейцарії озвучив очільник Кремля Володимир Путін. На думку радника Байдена, подібні заяви можна вважати безвідповідальними та такими, які "відкидають мораль та здоровий глузд". Ба більше, як зазначає Салліван, "мирні пропозиції" Путіна, які є звичайним ультиматумом на адресу України, суперечать статуту ООН.

Радник Байдена попередив, що очільник Кремля вимагає від Києва відмовитися від своїх територій та роззброїти Сили оборони, щоб Росія згодом здійснила нове вторгнення.

"Ми нещодавно почули візію Путіна, щодо миру і він сказав, що Україна має залишити не лише ті території, яку Росія зараз окупує, але й покинути додаткові суверенні українські території перш ніж Росія погодиться вести переговори. України повинна роззброїтися, щоб Росія потім могла вести свою агресію знову. Це безвідповідально. Відкидає основну мораль, статут ООН і просто здоровий глузд", - наголосив Салліван під час виступу на форумі.

За словами радника Байдена, мирна конференція у Швейцарії визначила ядро того, яким має виглядати сталий мир в Україні. Політик наголосив, що Київ може спиратися на результати саміту, щоб згодом вести переговори щодо припинення бойових дій.


Раніше ми розповідали, які очікування Зеленського від мирного саміту.

Вас може зацікавити:

Всі континенти підтримують Україну: головні заяви першого дня Саміту миру

Саміт миру в Швейцарії: ЗМІ оприлюднили проєкт підсумкового комюніке

Глава МЗС Кулеба розкрив деталі декларації саміту: альтернативні плани не розглядалися