RU  UA

Безкінечні запаси зброї – казки пропаганди: військовий розповів про раритет, який росіяни притягнули на фронт

Історії Росії про великі запаси зброї не збігаються з реальністю та фронті - Володимир Путін намагається знайти підтримку не лише в КНДР, а й в інших країнах. А поки на фронті з'являються корабельні гармати та зброя старих зразків.

Про ситуацію зі зброєю в російському війську та спроби РФ знайти снаряди по світу розповів в етері Апостроф TV політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Читайте також: З Північної Кореї Путін рвонув у В’єтнам на переговори. Відео

Він зауважив, що з огляду на проблеми Росії з озброєнням зрозумілим стає причина візиту російського диктатора володимира путіна до КНДР:

"Зрозуміло, чому Путін полетів до КНДР, де підписав угоду з Кім Чен Ином. Усі розмови про те, що у росіян просто нескінченно багато техніки, що нескінченні у них нескінченні склади з БК - усе це казки і фантазії російської пропаганди".

Сазонов згадує, що росіяни на фронті вже використовують старі екземпляри зброї, зокрема ствольні бомбомети 60-х років випуску та гармати, які знімають з кораблів:

"Тут вони вже використовують навіть ствольні бомбомети 60-х років випуску, 76-мм корабельні гармати, які знімають із кораблів і направляють сюди на лінію бойового зіткнення".

Причина такого підходу війська РФ до зброї полягає, за словами військовослужбовця, в тому, що саме до цієї зброї вони мають запас БК: "Вони також роблять, тому що саме для цих гармат у них є запас БК. Такі ж гармати вже зафіксовані і на Харківському напрямку".

Тому, на думку Кирила Сазонова, всі події вказують на дефіцит снарядів у противника: "Тобто все це вказує на те, що в окупантів є дефіцит снарядів, тому підтримка з боку КНДР для Кремля має суттєве значення".

За словами політолога, Росія зараз намагається скуповувати зброю не лише в КНДР, а в інших країнах, зокрема в Ірані та Африці:

"Наразі вони намагаються скуповувати снаряди не лише в Північній Кореї, а й в Ірані, а також у країнах Африки, до яких у минулому столітті СРСР робив військові поставки і там ще певна кількість БК могла залишитися на складах".

Раніше Сазонов також розповів, що ймовірно росіянам наказали взяти Часів Яр за будь-яку ціну.

  • Вас також може зацікавити:

В ISW розкрили плани Путіна: створює власний аналог НАТО

Секретар РНБО назвав умову, за якої Путін може віддати наказ про застосування ядерної зброї

Зброя "динозаврів" проти сучасної броні: як працюють "боги війни"