RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

В ISW розкрили плани Путіна: створює власний аналог НАТО

Володимир Путін намагається створити альтернативу НАТО з коаліції дружніх держав, що мають історично теплі зв’язки з СРСР – може використати це для своїх інформаційних операцій в питаннях світової підтримки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Путін і Кім Чен Ин домовилися про "негайне" надання допомоги в разі нападу: пункти договору між РФ і КНДР

Аналітики зауважують, що російський диктатор має намір створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з Радянським Союзом, ймовірно, для того, щоб "виступити альтернативою Заходу і нинішньому світовому порядку".

У звіті згадують, що перед своїм візитом до В'єтнаму господар Кремля опублікував статтю у в'єтнамській державній газеті Nhân Dân, в якій обіграв ті ж самі інформаційні лінії, що і в статті, яка з’явилася в північнокорейській державній газеті Rodong Sinmun. Він посилався на "історичну пам'ять" того, якою були стосунки Радянського Союзу та В'єтнаму під час В'єтнамської війни. Ось що вказують аналітики:

"Путін послався на історичну пам'ять про підтримку Радянським Союзом В'єтнаму під час В'єтнамської війни, яку Путін описав як "героїчну боротьбу з іноземними загарбниками"... Путін похвалив В'єтнам за проведення "незалежної зовнішньої політики" і підтримку світового порядку, заснованого на "принципах рівності між націями і невтручання у внутрішні справи", повторюючи свої похвали на адресу Північної Кореї 18 і 19 червня".

Він також заявив, що В'єтнам, як і КНДР, поділяє погляди Росії на формування нової системи "рівної і неподільної євразійської безпеки". Проте, як йдеться у повідомленні, В'єтнам переважно не включається в політичні концепції Євразії.

З огляду на це аналітики також згадали візит путіна до Китаю у травні 2024 року, зауважуючи, що вже тоді господар Кремля заклав "інформаційну основу" для цієї євразійської структури безпеки. Пізніше він згадав про це у промові 14 червня, заявивши, що "..."євроатлантична система безпеки" руйнується і що західні "схеми забезпечення безпеки і процвітання в Європі не працюють"".

Фахівці припускають: російський диктатор має намір використати історичну пам’ять для того, щоб сформувати коаліцію країн, яку путін спробував би позиціонувати "реальною альтернативою НАТО" з подальшими спробами посилення поточних інформаційних операцій Кремля:

"Путін міг би спробувати позиціонувати як реальну альтернативу НАТО, а також для посилення поточних інформаційних операцій Кремля, спрямованих на неправдиве зображення західних країн як єдиних прихильників України, в той час як решта світу стоїть за Росією".

Нагадаємо, раніше Ентоні Блінкен розповів, як Китай допомагає Росії у війні і анонсував нові санкції.

  • Вас також може зацікавити:

Сі Цзіньпін пообіцяв, що не буде продавати Росії жодного озброєння - Зеленський

Росія замість долара зробить своєю головною валютою юань

Путін і Кім Чен Ин підписали договір, що передбачає допомогу в разі нападу