RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Справа Тищенка це лакмусовий папірець для генпрокурора - спецпризначенець ЗСУ

Справа нардепа Тищенко, чиї охоронці скоїли напад на військового в Дніпрі, — це лакмусовий папірець для генпрокурора. На це є одразу декілька причин.

Про це пише спецпризначенець і блогер Кирило Сазонов, зазначає Телеграф.

На його думку, у цій резонансній події є пара моментів, які залишились поза увагою широкого загалу: перше — це невідомі люди, які носять військову форму і зброю посеред міста.

"Зі зброєю та закритим обличчям у місті – це норм? Поліцію нічого не засмучує?", — каже він.

Другий момент — це невідомий з написом "поліція": "А хлопець з відео взагалі не у формі, але у якійсь жилетці з написом "Поліція" — це хто взагалі? Аніматор? Чому не затримали? Чи поліцейський, якому не вистачило форми?", — ставить питання спецпризначенець.

Третє — що було до того, як конфлікт записували на відео: "До кого приїхав нардеп? Чому був конфлікт?", — пише Сазонов.

Блогер приходить до висновку: справа Тищенка — це лакмусовий папірець для генпрокурора. Зокрема тому, що недоторканість вже скасовували та для притягнення нардепа до відповідальності має бути подання саме Генпрокурора, а його негайної реакції, як підкреслює блогер, не було.

"Генпрокурор не прийшов і в Раду, де мав звітувати про хід розслідування щодо статків свого зама Вербицького. Все виглядає так, що тактика прокуратури проста: стається проблемна ситуація, прокуратура тягне час і чекає на вказівки зверху - що робити далі. Але накопичення таких проблем вже показує, що у влади немає іншого шляху ніж звільнити генпрокурора", — вважає Сазонов.

20 червня на військового Дмитра Павлова напали у Дніпрі на очах у дружини, маленької дитини та перехожих. Його скрутили, закували в кайданки та почали бити. Пізніше Микола Тищенко заявив, що військовий нібито входить до ОЗУ "9" у Дніпрі та кришує "офіси", ботоферми та інших шахраїв. Також раніше в мережу злили дані одного з охоронців Миколи Тищенка, який брав участь у побитті.