RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

МВС: за 6 місяців через "Дію" перереєстрували 122 тисячі автомобілів

Майже 122 тисячі українських водіїв з грудня 2023 року скористались послугами "Дії" для перереєстрації автомобіля чи мопеда.

Про це в етері національного телемарафону розповів заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

Він зауважив, що починаючи з грудня 2023 року вже встигли перереєструвати близько 122 000 транспортних засобів: "Починаючи з 20 грудня минулого року, коли була запроваджена ця функція головним сервісним центром, і станом на сьогодні через "Дію" перереєстровано близько 122 тисяч транспортних засобів. Коли ми називаємо цю цифру, то ми говоримо про 2 громадян - це покупець і продавець. Тобто, фактично 244 тисячі громадян вже не зверталися у сервісні центри, а отримали послугу онлайн".

За словами заступника міністра внутрішніх справ, послуга перереєстрації в "Дії" наразі доступна лише для транспортних засобів категорії В та мопедів. А такі транспортні засоби, як мікроавтобуси чи вантажні автомобілі, поки не підлягають перереєстрації в цьому порядку. Ось як він це пояснює: "Бо транспортні засоби, в які вміщаються 8 пасажирів і водій, вони ще можуть бути перереєстровані, якщо більше, то вони мають бути перереєстровані безпосередньо під час відвідування сервісного центру".

Проте він також додав, що міністерство працює над можливими змінами стосовно мікроавтобусів та вантажних автомобілів.