RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Північні корейці можуть принести в Україну досвід "тунельних воєн"

Військове командування України вважає, що північні корейці, яких Кім направить Путіну як підтримку, зможуть застосовувати в Україні тактику "тунельних воєн".

Про це повідомив представник Сил оборони України, керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України лейтенант Андрій Коваленко.

"Наразі немає об’єктивних даних щодо того, в якій саме якості та кількості військові з Північної Кореї будуть присутні на території України. Іде мова про п’ять бригад, але немає чіткої інформації про кількісний склад цих бригад і їх технічну оснащеність", - пише Андрій Коваленко.

Відомо, що північнокорейські військові отримуватимуть безпрецедентні для своєї країни зарплати, пиблизно $800.

"Існує ймовірність, що північнокорейські спеціалісти можуть перенести на територію України досвід «тунельних воєн», добре відомий з часів корейської війни", - вважає Андрій Коваленко.

Хоча така тактика не нова для українських військових, частково це вже застосовується росіянами, зокрема під Торецьком та в Авдіївці. На цей час немає даних про можливе використання північнокорейських військових безпосередньо у бойових діях в України.