RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Стали відомі наслідки ударів по російському Приморсько-Ахтарську

З'явилися подробиці атаки у ніч на 5 липня по військовому аеродрому "Приморсько-Ахтарськ" Краснодарського краю, з якого Росія регулярно запускає дрони по Україні.

Про це повідомляє Telegram-канал Astra, посилаючись на джерела в екстрених службах цього краю.

Зазначається, що внаслідок нічної атаки на військовий аеродром одного військового було поранено.

Окрім удару по аеродрому, у Приморсько-Ахтарську сталося потрапляння в електропідстанцію, у результаті чого частина абонентів залишилась без електропостачання. Також потрапляння сталось по житловому будинку, де шестеро людей отримали поранення, а одна дитина загинула.

За інформацією джерела, регіон було атаковано не тільки безпілотниками, а й щонайменше двома ракетами.

Водночас, як пише паблік, у Міноборони РФ офіційно повідомили про збиття 14 безпілотників, умовчавши про ракети і про попадання по військовому аеродрому та електропідстанцію. Не оприлюднила цей факт також місцева влада.

Відповідно до відкритих даних, "Приморсько-Ахтарськ" є аеродромом спільного базування в Краснодарському краї. Він розташований на північно-східній околиці однойменного міста.

На аеродромі дислокується 960-й гвардійський штурмовий авіаційний полк в/ч 75387. Він входить до складу першої гвардійської змішаної авіадивізії четвертої гвардійської армії ВПС та ППО. На озброєнні полку літаки-штурмовики: Су-25, Су-25УБ, Су-25СМ3.