RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Сенцов пошкодував про контрнаступ, в якому брав участь

Лейтенант ЗСУ, режисер Олег Сенцов розповів, що шкодує про контрнаступ на Запорізькому напрямку.

Про це він розповів в інтерв'ю для "Укрінформ".

Олег Сенцов зауважив, що контрнаступ провалився через сукупність проблем, зокрема: нестачу зброї, зокрема підтримки з повітря, через завищені очікування та недооцінку підготовки ворога, прорахунки в плануванні.

"Немає якоїсь одної причини. Там системні наші проблеми, весь комплекс", - коментує контрнаступ військовий.

Олег Сенцов зазначає, що проблема контрнаступу – в тому, що він взагалі відбувся, він додав "Краще б ми цього не робили. Але ми завжди розумні заднім числом".

"Коли ми готувалися, коли нам сказали, що ми будемо одною з головних бригад прориву, ми готові були покласти там своє життя для того, щоб пробити там "дірку" й всі могли рухатися далі. Але не змогли зробити цього і через недооцінку ворога, його підготовки, і через те, що він знав про наші плани та готувався, і так далі", - каже військовий.

Військовий зазначає, що Сили оборони досі не можуть оговтатись від тої кампанії, адже вони втратили багато ресурсів, зокрема людських та матеріальних.

"Це як у "Реалі": маленький бій, де все іде не так, як ти хочеш. Великий бій також пішов не так, як хотілося. На війні завжди так: це великий вплив хаосу, який не можна контролювати. Але треба готуватися і бути максимально готовим до хаосу, тоді ти будеш перемагати", - каже військовий.

Олег Сенцов зазначив, що Сили оборони завжди воюють з обмеженими ресурсами, він додав, що жодна країна світу за таких умов ніколи б не наступала.