RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

МЗС України суттєво розширило доступ до консульських послуг за кордоном

З 15 липня МЗС України значно розширило доступ українців до консульських послуг за кордоном. Таким чином перелік закордонних дипломатичних установ України, які надають послуги з використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян, збільшився майже вдвічі.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті МЗС України.

"Доступ до реєстру додатково отримали ще 24 установи у 20 країнах. Це посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові, Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії та Швеції, консульства в Единбурзі, Бельці, Дубаї, Ніредьгазі та Брно", – йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.

Відтак з 15 липня доступ до цього реєстру матимуть загалом 48 установ у 31 країні Європи, Північної Америки, Азії та Океанії, а також Африки та Близького Сходу. Шляхом доступу організацій до Державного реєстру актів цивільного стану українці зможуть отримати:

  • повторні свідоцтва, видані органами ДРАЦС на території України (про народження, про смерть, про зміну імені, про шлюб, про розірвання шлюбу);
  • витяги з Реєстру про проведену реєстрацію акту (про народження, про смерть, про зміну імені, про шлюб, про розірвання шлюбу).

"Відтепер додаткові закордонні дипломатичні установи надаватимуть такі послуги та здійснюватимуть іншу роботу на напрямі державної реєстрації актів цивільного стану з використанням засобів Реєстру", – зауважують в МЗС України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав наступне: "МЗС працює над тим, щоб консульські послуги для наших громадян за кордоном були якомога доступнішими, а їхній перелік постійно розширювався. Зараз ми робимо найбільше одномоментне розширення географії доступу до Державного реєстру актів цивільного стану громадян".