RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Навіть на Гаїті": у МОУ назвали фінальний результат оновлень даних у Резерв+

3,4 мільйона українських громадян призовного віку встигли оновити дані до 16 липня включно завдяки Резерв+, з них 83,5 тис. оновлень були зроблені за кордоном. Зокрема, українці оновили дані онлайн на Гаїті та в Гренландії.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко у Facebook.

Вона зазначила, що 16 липня пройшло стабільно завдяки команді, яка безперестанку працювала для того, щоб в останні дні не було великих збоїв через збільшення навантажень.

"Як результат, Резерв+ подолав позначку в 3,4 мільйона оновлень. З них 83 500 оновлень за кордоном. Відповідальні громадяни оновлювали дані навіть на Гаїті та в Гренландії. Це надихає цифрову команду Міноборони, і ми дякуємо вам за довіру", - написала заступниця міністра.

Представниця Міноборони наголосила, що в Резерв+ є можливість оновити дані також після 16-го числа при першій авторизації. Тобто це можуть зробити ті, хто раніше не користувався застосунком. Це дасть змогу отримати електронний військовий і не мати при собі паперового документа. Водночас, відповідальність у вигляді штрафів за порушення закону залишиться.

Вона зауважила, що цифрова команда Міноборони надалі працює над новими функціями у Резерв+, покликані зробити з нього super app. Зокрема, йдеться про автоматичну відстрочку, змогу змінити некоректні дані та опитування.

"Тож слідкуйте за анонсами та оновленнями - далі буде. Цифровізацію сфери оборони вже не зупинити", - додала Катерина Черногоренко.

Як відомо, у разі неоновлення інформації громадянам призовного віку загрожує притягнення до адмінвідповідальності. Штраф за таке порушення стартуватиме з 17 тис. гривень.

Раніше ми писали, що, окрім штрафів, військовозобов'язаного в Україні можуть обмежити у праві керування машиною.