RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Росіяни вивезли "на оздоровлення" з Херсонської області тисячу дітей

Російські окупанти вивезли тисячу дітей з тимчасово окупованих територій Херсонщини у Кабардино-Балкарію на «оздоровлення».

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"За понад два роки від початку повномасштабного вторгнення українських дітей віком від 6,5 до 16 років країна-агресор систематично вивозить за тисячі кілометрів від дому ознайомитися з «красою» російського регіону, який взяв шефство над Херсонщиною", - зазначив омбудсмен.

На його думку, батьки, ймовірно, надають дозвіл на вивезення дитини, проте наскільки такий вибір є вільним в умовах окупації, лишається відкритим питанням.

"Діти вимушено переймають не лише культуру та традиції ворожої держави. Там залучається потужний ресурс для знищення їх української ідентичності, що своєю чергою є складовою геноцидної політики РФ. Такі дії грубо порушують права дітей та міжнародні норми захисту прав людини", - резюмував Лубінець.

Як раніше повідомляв омбудсмен, з тимчасово окупованих територій вдалося повернути 12 українських дітей. Діти разом зі своїми рідними проживали на тимчасово окупованих територіях – у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.