RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Яку помсту за Курськ можна чекати від ворога: Черник оцінив можливості Кремля

Ворог буде готувати відповідь Україні за наступ Сил оборони в Курській області, однак українські сили ППО здатні зробити все для того, щоб відбити подібний масований удар.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник.

За його словами, Україні варто готуватися до масованої ракетно-дронової атаки ворога у відповідь на курську операцію.

"Відповідь однозначно буде, однак маємо розуміти, що росіяни зараз на найвищій точці своїх можливостей. Нічим новим, за винятком зброї масового ураження, вони не здивують: хімічну зброю вони вже застосовували, звісно, можуть дійти до божевілля і застосувати біологічну зброю, а ядерним кийком вони махають з початку цієї війни", - пояснив експерт.

Він нагадав, що подібну тактику росіяни застосовують завжди, коли в них починаються проблеми на полі бою.

"Ми вже бачили не раз, що як тільки у росіян починаються справжні проблеми, а курська операція - це блискуча операція і для них неймовірно проблемна, то вони починають розганяти інформаційно-психологічну хвилю, що от мовляв, зараз вони застосують щось таке, чого ми ще не бачили. Немає жодного типу ракет і БПЛА, які б вони проти нас не застосували.

Найбільший одномоментний ракетний залп, який вони організували - в грудні 2023 року було запущено 122 ракети. Поки що цей показник вони не підняли, а якщо й зуміють його підняти до 130-140 ракет, то це буде вершина їхніх можливостей.

Те, що це буде змішана атака з використання ракет і "шахедів" - неминуче, питання лише в тому, як ми впораємося з таким викликом. Зауважу, що наша система ППО сильно зміцніла і нарешті з'явилися F-16, а навіть десяток цих літаків - це 60 протиракет", - резюмував Черник.

Нагадаємо, видання The Times у своєму матеріалі припустило, що у відповідь на успіхи ЗСУ в Курській області РФ може атакувати урядовий квартал у Києві.