RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Україні спрогнозували революцію в духовно-ідеологічній сфері

Найближчим часом Україну очікує революція в духовно-ідеологічній сфері: президент на зустрічі з Радою Церков та релігійних організацій заявив, що запропонував парламенту підтримати урядовий законопроект щодо духовної незалежності України.

Про це повідомив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, законопроект у погодженому президентом вигляді гарантує унеможливлення маніпуляцій з Москви православною церквою в Україні.

Фесенко вважає, що відповідний законопроект нарешті буде ухвалений українським парламентом, що буде приурочено до Дня Незалежності України.

"Очевидно, що після ухвалення цього законопроекту УПЦ МП вже не зможе існувати в нинішньому вигляді. Але це не означає, що сама ця церква одномоментно зникне. І в нормативному і в процедурному плані буде певний перехідний період. І насправді головне завдання полягає не просто в ухваленні цього законопроекту, а в реальному і ефективному забезпеченні тих трансформаційних процесів, які прописані в цьому законопроекті", - зазначає політолог.

На думку Фесенка, ухвалення цього закону означає, що українська влада не збирається торгуватися з Росією темою статусу УПЦ МП в процесі майбутніх мирних переговорів.

Нагадаємо, у суботу, 17 серпня, Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій підтримала законодавчу ініціативу, покликану заборонити в Україні релігійні організації, котрі пов'язані з Російською православною церквою (РПЦ).