RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

"Дізнався за декілька днів": нардеп-"кіборг" розповів про найважливіший фактор курського прориву ЗСУ

Українське військово-політичне командування змогло досягнути повної секретності підготовки прориву кордону РФ підрозділами ЗСУ, що було надзвичайно складно в сучасних умовах.

Про це повідомив секретар комітету ВР з національної безпеки і оборони, "кіборг" та офіцер СБУ Роман Костенко в ефірі з Бориславом Березою.

"Від себе скажу: про Харківську операцію я знав набагато раніше, коли вона готувалася, і знав її масштаб, який ми перевершили в рази, а от про Курську – за декілька днів. Тут фактор раптовості спрацював шикарно. На прозорому полі бою, коли літають БПЛА, є супутники, агентура, коли накопичити війська і просто їх кинути - практично неможливо, ми добилися фактору раптовості, захопили територію", - пояснив нардеп.

За його словами, в українському суспільстві починала назрівати зневіра щодо перемоги України, але курський прорив змінив настрої.

"Люди, які не є військовими експертами, оцінювали так – якщо ми здаємо територію, значить, програємо. Ніхто не цікавився, яких втрат ми завдаємо ворогу. Але цей ривок підняв морально-психологічний стан в суспільстві, і це дуже важливий фактор. Курська операція вже дала знати про себе і продовжується", - зазначив Роман Костенко.

Раніше видання The New York Times написало, що Україна готувала наступ на Курську область з особливою секретністю - про деталі операції знали лише декілька людей, а військовим повідомили за день до атаки.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: