RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

«Ця країна тримається на наших плечах!» Книга про Залужного — основні моменти

Колишня радниця головнокомандувача ЗСУ зі стратегічних комунікацій Людмила Долгоновська написала книгу про Валерія Залужного "Залізний генерал. Уроки людяності". Книга вже надійшла у продаж.

Основні моменти книги про Залужного вивчала BBC.

Книга Долгоновсько відкриває генерала Залужного з досить незвичного українському читачеві людського боку.

"У ній ми бачимо людину, яка змалечку не сумнівалася у тому, ким стане в майбутньому. Вже у п’ятому класі Валерій знав напам’ять тактико-технічні характеристики радянської зброї та військової техніки. Проте у той же час у житті Залужного були моменти, коли він був дуже близьким до того, щоб порвати з кар’єрою військового – перш за все, з фінансових міркувань", - йдеться у книзі.

Найдраматичніші розділи книги присвячені підготовці Залужного до відбиття повномасштабної агресії Росії та першим тижням війни.

Як виявилося, головком ЗСУ наказав підлеглим готуватися до війни восени 2021 року; за дванадцять днів до повномасштабної війни Залужний кричав на своїх генералів, оскільки симуляції показували, що обрана українськими військовими тактика відбиття російської навали призводить до поразки ЗСУ протягом 20-21 днів; перед вторгненням генерал наполягав на запровадженні у всій країні воєнного стану та оголошенні загальної мобілізації, проте політичне керівництво держави відмовило.

"У (Залужного) немає зіркової хвороби. Навіть до себе і, мабуть, найперше до себе, він ставиться з іронією. Це запорука адекватності… Сам Залужний себе політиком не вважає й не демонструє політичних амбіцій. Його взагалі не цікавлять згадки про себе в медіа й місця в будь-яких рейтингах", - характеризує авторка генерала.

Раніше ми писали, що посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вдягнув військову форму для відвідань випуску Королівської військової академії у Сандгерсті, щоб привітати українця, який пройшов там навчання.