RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

З'явились подробиці про першу українську балістичну ракету

При виробництві першої української балістичної ракети міг бути врахований досвід проєкту вітчизняного ракетного комплексу "Грім-2".

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"У нас був чудовий проєкт "Грім-2", який був майже за крок до реалізації до повномасштабного вторнення в Україну. І те, що розпочалося повномасштабне вторгнення, і після цього про цей проєкт забули? Ні, нічого подібного, про нього не забули. Він продовжує розвиток, і цілком можливо, що зараз ця ракета буде мати якусь зовсім іншу назву, вона буде мати зовсім інші характеристики, але досвід від розробки саме цієї ракети я більш ніж впевнений, він був використаний і в цій новій модифікації. Тому нічого дивного, що в нас з'являється і своя балістична ракета. Питання у тому, які характеристики та як ми її будемо використовувати", - зазначив оглядач.

На думку Коваленка, при створенні ракети для покращення характеристик були також задіяні і західні технології.

"По характеристиках скажу так: якщо база, якщо ми говоримо про базу у вигляді "Грім-2", то це ракета не про максимальні характеристики, а середньостатистичні. Тож вона може мати відстань польоту до 500 км. Тобто це саме той показник. Тут нічого дивного нема, це середньостатистичний показник для балістичних ракет оперативно-тактичного рівня. Тобто 500 км - це норма. І тому це можливість дійсно вражати цілі на відстанях, ну, наприклад, десь на відстані до Москви, у самій Москві. А з урахуванням того, що ми зараз демонструємо дійсно феноменальні показники в покращенні загальних характеристик своїх засобів ураження, то я впевнений, що там може бути характеристики набагато кращі", - вважає Коваленко.

Він також висловив припущення, що виробництво однієї ракети може коштувати Україні 3,5-5 мільйонів доларів.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив 27 серпня про перше успішне випробування балістичної ракети українського виробництва.