RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

В Telegram Буданов вбачає загрозу нацбезпеці: Гетманцев згадав ще й про інші нюанси

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що месенджер Telegram є загрозою українській національній безпеці та пропонує його "офізичити". У такому рішенні Данило Гетманцев побачив ще кілька важливих складових.

Матеріал підготував "Апостроф", посилаючись на джерела.

Начальник ГУР Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов розповів Сергію Жадану та "Радіо Хартія" про те, що вбачає в месенджері Telegram загрозу національній безпеці:

"Telegram – це шкідливо. Я ніколи не боявся цього казати. Це загроза нашій національній безпеці. Я це кажу абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили. Telegram – це головне джерело отримання інформації у суспільстві згідно з нашими дослідженнями. Він обігнав абсолютно усе".

Проте він зазначив, що не пропонує повністю закрити месенджер, хоч це й можливо зробити. Натомість називає альтернативний варіант рішення:

"Я не за те, щоб його просто взяти й закрити. Це досить важко зробити, але можливо. Я виступаю за те, щоб "офізичити" усі телеграм-канали".

За словами начальника розвідки, користувачі, котрі бажають публікувати якісь новини, повинні зареєструватися, щоб розуміти, громадянин якої країни буде робити публікації:

"Якщо ти хочеш віщати якісь новини – будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ або громадянина України. І тоді у нього є відповідальність".

Разом з цим голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що вважає підхід Буданова до регулювання роботу Telegram в цілому правильним:

"В цілому правильний підхід Буданова до регулювання Telegram має ще дві важливі складові".

До таких складових зараховує оподаткування доходів від експлуатації соцмережі та відповідальність конкретних осіб за конкретні фейки.

"Ми ж достатньо дорослі, щоб розуміти, що соцмережі - це про гроші, які заробляються по-різному. Тому забезпечення прозорості користувачів соцмережі не можна не підтримати, - говорить він та додає: - І це стосується не тільки Telegram".

Раніше "Апостроф" писав, як керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, що серед українських розробок є дрони, які можуть вражати цілі на відстані 1800 кілометрів.