RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

На тимчасово окупованих територіях України зафіксували кадровий голод

Окупаційна "влада" у Херсонській області потерпає від "кадрового голоду" через дефіцит кваліфікованого персоналу.

Про це повідомляє проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Хочу к своим".

Так званий "керівник" незаконної адміністрації Нової Каховки Віталій Гура у Telegram-каналі написав відповідне оголошення. Він зазначив, що претенденти проходять жорсткий відбір.

"Кожен бажаючий влаштуватись на муніципальну службу проходить суворий відбір, перший етап якого – особиста співбесіда. Ми з’ясовуємо, чим людина займалась раніше, над чим хоче трудитись зараз і які навички має потенційний співробітник", - йдеться у публікації.

Водночас, журналісти з'ясували, що насправді беруть усіх охочих через критичну нестачу працівників. На роботу у місцеву окупаційну адміністрацію можна влаштуватись за одним критерієм - бути прихильником її "керівника".

Окупаційна адміністрація шукає різноманітних спеціалістів з досвідом і без: начальника фінансового відділу, спеціалістів у відділи економіки, інвестицій, розвитку підприємницької діяльності, освіти і молоді, безпеки, юридичного, спеціалістів відділів матеріально-технічного забезпечення і закупівель, благоустрою, транспорту і дорожнього господарства, фахівців з роботи з житловим фондом, у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та мобілізації.

Навіть не допомагають пропозиції високої оплати праці та особливих умов - охочих обмаль.

"Працювати на окупантів не бажають не тільки на Херсонщині, але і по всій тимчасово окупованій території України. Зокрема, на території тимчасово окупованої Запорізької області є значний дефіцит фахівців майже у всіх органах незаконної влади: комунальних закладах, правоохоронних органах, закладах охорони здоров’я, освіти та багатьох інших закладах критичної інфраструктури", - додав проєкт.

Нагадаємо, військовий експерт зауважив, що у заяві російського диктатора Володимира Путіна про ймовірність ударів по РФ західною далекобійною зброєю та пряму участь країн НАТО у війні він визнав, що Крим та окуповані території України не належить Росії.