RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

В Україну йде циклон Brigitta: де і коли чекати злив з грозами

У середу, 25 вересня, західні області України опиняться під впливом циклону Brigitta, який принесе сильні дощі і грози. Наступного дня грозовий фронт накриє також центральні та північні області нашої країни.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

За її словами, атмосферний фронт із заходу, пов'язаний зі скандинавським циклоном Brigitta, торкнеться України – у західних областях можливі дощі та грози.

Решта території України 25 вересня перебуватиме в зоні впливу антициклону, тому у більшості областей очікується суха та сонячна погода.

За даними погодного ресурсу Ventusky опади накриють Закарпаття в другій половині дня, а до вечора зливи з грозами накриють Прикарпаття, Львівщину, Волинь, Чернівецьку і Тернопільську області.

У четвер, 26 вересня, вплив циклон Brigitta пошириться і на центральні та північні області України. Сильні дощі та грози очікуються у Вінницькій, Житомирській, Рівненській, а також Київській областях. У Києві опівдні можливий невеликий дощ.

В другій половині дня циклон переміститься на територію Білорусі і опади вщухнуть.

Нагадаємо, метеоролог Ігор Кібальчич прогнозує, що до кінця вересня збережеться аномально тепла погода по всій Україні, подекуди пройдуть дощі.