RU  UA  EN

Четвер, 26 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

18 вересня

Всі новини

За кордон за $15 тисяч: на Львівщині судитимуть шахраїв

У Львівській області судитимуть групу із п'яти шахраїв, які за 15 тисяч доларів обіцяли зробити документи для виїзду за кордон.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Детективи встановили, що фігуранти справи обіцяли чоловікам включити їх як волонтерів у систему "Шлях", що дозволяє виїзд за межі країни.

Замість справжніх документів зробили підроблені, а дізнавшись, що "клієнти" хочуть вивезти значні суми готівки, вирішили виманити ще 20 тисяч доларів зверху.

Водій, не обізнаний з такими планами, мав довезти їх до визначеного місця в одному з населених пунктів Яворівського району, де їх чекали інші спільники, перевдягнуті у військову форму працівників ТЦК. Ті повідомили, що чоловіки не матимуть проблем із законом, якщо заплатять ще 20 тис. доларів.

"Після отримання цих грошей фігурантів затримали правоохоронці. Організатора злочинної групи та його пособника обвинувачують у шахрайстві та вимаганні (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190, ч. 3,5 ст. 27, ч. 4 ст. 189 ККУ). Також у вимаганні обвинувачуються троє інших учасників групи (ч. 4 ст. 189 КК України)", - повідомили у ДБР.

При цьому двоє з них визнали свою провину і пообіцяли перерахувати на потреби ЗСУ по 100 тис. гривень.

Матеріали справи передали до суду.

Максимальне покарання передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Україні правоохоронці викрили угруповання, яке займалось протиправним переправленням чоловіків за межі країни.