RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На війні проти РФ загинув колишній артист балету Литви: що відомо

Під час захисту країни від російських окупантів загинув український військовий, колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Литви Артем Колбасинський. Він долучився до лав ЗСУ на початку повномасштабної війни.

Про це повідомила пресслужба театру у Facebook.

Повідомлення з трагічною звісткою опублікували у п'ятницю, 27 вересня. Військовий не повернувся з чергового бойового завдання.

"На жаль, з війни повертаються не всі…" - йдеться у дописі.

Там розповіли, що українець проживав у Литві і навесні 2022 року, одразу після початку війни в Україні, він вирішив повернутися на батьківщину для захисту її та своїх рідних.

За словами артиста, він не міг бути осторонь і спокійно жити у Клайпеді зі своєю дівчиною. Перед від'їздом він заявив, що рішення було складним. Якби лишився там, то "втратив би гідність та людяність".

"Я мушу повернутися до моєї країни і захищати її від окупантів. Це мій обов'язок перед Батьківщиною, близькими, які там залишилися. Але не приховую, це рішення було складним", - наголосив тоді українець.

Артем Колбасинський був випускником Академії танцю Сержа Лифаря. Після закінчення Академії працював в Клайпедському державному музичному театрі.

Раніше ми писали, що на фронті загинув український спортсмен, чемпіон світу з кікбоксингу Роман Головатюк.