RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У силах АТО розповіли, як занижують статистику обстрілів на Донбасі

Один з командирів підрозділів Збройних сил України в районі Авдіївки заявив, що те, що сьогодні відбувається в промзоні під цим населеним пунктом, гірше, ніж в Донецькому аеропорту, оскільки ДАП не так інтенсивно обстрілювали проросійськими бойовиками.

Про це один з командирів ВСУ повідомив "Апострофу".

"Уявіть — за одну ніч на клаптик землі 50 на 50 метрів прилетіло 400 снарядів! Ми зараз порівнюємо авдіївську промзону з Першою світовою війною, коли протягом місяця-двох місцевість перетворювалася в місячний пейзаж. Ось зараз в промзоні ви побачите місячний пейзаж - повністю вся у воронках і кратерах. Нам з Генерального штабу дзвонять і кажуть: а ви сфотографуйте ті воронки, які сьогодні з'явилися, коли вам сьогодні били. Так ми площу цю фотографуємо і говоримо — вибирайте, яка з них сьогодні, яка вчора прилетіла. Там нема чого фотографувати, все переоране і всіяне уламками", - сказав командир.

Він зазначив, що одна батарея 152 мм б'є з Макіївки, ще дві того самого калібру - з житлового сектору в Донецьку і одна — з території Спартака (передмістя Донецька, район ДАПа).

"Якщо вдаримо по тим, які в житлових масивах Донецька, а розліт осколків 200 м, ми зачепимо житлові приміщення. Я дав свій телефон мирним жителям, щоб ми могли якісь питання вирішувати. Так мені тепер дзвонять з Донецька, кажуть: "Хлопці, дорогі, не стріляйте по нас, тому що ці виродки б'ють з житлового кварталу", - говорить командир ВСУ.

За його словами, штаб АТО збирає всю інформацію по обстрілу, а потім об'єднує дані цифри і ділить на десять, після чого їх публікує.

"Це щоб не псувати статистику в зоні АТО", - додав один з командирів української армії.

Детальніше читайте в статті Яни Сєдової "Біля Авдіївки місячний пейзаж, а штаб АТО занижує дані про обстріл" для "Апострофу".