RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Волонтер розповів, як представники ОБСЄ довели до істерики бойовиків на Донбасі

Український волонтер Роман Донік розповів про те, як представники місії ОБСЄ на окупованому Донбасі налякали бойовиків звітом про те, що українські десантники нібито готують операцію у районі Ясинуватської розв'язки (Донецька область), хоча насправді нічого такого не планувалося.

Про це Донік написав у своєму Facebook.

"Нещодавно спостерігачі місії ОБСЄ внесли легку паніку поміж членів контактної групи по припиненню вогню і викликали справжню істерику у бойовиків діри. Вони написали звіт, у якому вказали, що ВСУ готують десантну операцію в районі Ясинуватської розв'язки. Запити, шум, гам, соплі, слюні, звинувачення. З легкої руки журналістів, які робили "крутий" репортаж на промзоні в Авдіївці із вказанням того, хто де стоїть "так, а тут у нас десантники", ОБСЄшники інформацію перевірили, з'ясували що дійсно так,стоїть десантура. І почали писати папери про підготовку порушення мінських угод Українською стороною", - розповідає волонтер.

"Спостерігачі ОБСЄ в основному європейці, які мають бойовий досвід. Їм якось в голову не приходить, що десантні війська тривалий час виконують піхотні функції. Спостерігачі ОБСЄ, вони ж як акини,що бачать, те й співають. Особливо після того, як почистили їх ряди від московські офіцерів. Ось і побачили високомобільні війська на передньому краї. Це скоріше для тих, хто сидячи на дивані завтра готовий наступати по всьому фронту аж до Ростова", - пояснює помилку представників ОБСЄ Донік.

Як повідомляв "Апостроф", голова української групи в Спільній центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) генерал-майор Радіон Тимошенко розповів про провокацію бойовиків на Донбасі, яка здивувала заступника СММ ОБСЄ Олександра Хуга.