RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Північна Корея-2: у Росії ввели "виїзні візи" - в мережі обурені

У Російській Федерації почали вимагати дозвіл на виїзд з країни для громадян Грузії та України, які там працюють.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала російська телеведуча Анна Монгайт.

За її словами, вона спеціально найняла няню з Грузії, щоб та могла супроводжувати сім'ю в подорожах без зайвої паперової тяганини. 15 червня сім'я Монгайт відлітала до Іспанії на канікули, взявши з собою і няню для догляду за дитиною, проте на паспортному контролі в московському аеропорту "Домодєдово" їх чекав неприємний сюрприз.

"Виявилося, тепер всі іноземці, які отримали в Росії посвідку на проживання або довгострокове право на роботу, для виїзду за її межі зобов'язані отримувати "виїзні візи". Справжні, як в СРСР", - зазначила телеведуча.

Вона додала, що це означає, що всы шенгенські безвізові грузини, українці і молдавани, які легально працюють в Росії, тепер зобов'язані отримувати у неї дозвіл, наприклад, щоб з'їздити додому.

Монгайт уточнила, що няню не тільки не відпустили до Іспанії, але ще і виписали штраф в розмірі 2000 тис. рублів за те, що вона прийшла без виїзної візи на паспортний контроль "не проінформованою".

"Виїзні візи ввели 10 днів тому. Про них ніхто не знає. Але вже можна стягувати штраф. Роблять їх 20 днів, потрібно збирати складний "пакет документів". Як в Англію. На наші обурені крики, нам відповіли - все, що тут відбувається, записується на відео, і "спробуйте ще посперечатися, ми продовжимо тоді з вами!" - додала вона.

Варто зазначити, що пост телеведучої активно коментують в мережі.

"Що, блін, за держава така, всю кров випила і не зупиняється на цьому", "Маячня божевільного", "Без тортур співробітниками НКВС читати нецікаво", "Що за держава така! Ідіотизм! Страшно навіть вже пересадку в Росії робити! Раптом чимось не сподобаюся", "Навіть не віриться. Перетворили Росію в один великий ГУЛАГ, сволочі", - пишуть в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали яскраве фото з нібито реакцією президента РФ Володимира Путіна на "безвіз" для України.