RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Колишній полонений розповів про кількість російських військових та "чиновників" в Донецьку

Колишній полонений бойовиків, який втік з окупованого Донецька трохи більше двох місяців тому, розповів, що більшість "чиновників" на Донбасі - росіяни.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ну, скажімо, серед тих, хто був на допиті, половина була з місцевих, а половина - з "країни ватного сонця". Кадровики. Вони у всіх "службах", де тільки можна, наставили своїх, з-за поребрика - упереміш з місцевими. Причому місцевих зараз стає все менше", - сказав він.

Колишній полонений уточнив, що в рядах терористів регулярно проводиться ротація, хтось їде, хтось приїжджає. У тому числі мова йде про бурятів і чеченців. При цьому військова техніка терористів катається по всьому Донецьку відкрито.

"Чи стає її більше - складно сказати. Просто я настільки до цього звик, що мені складно оцінювати в категоріях "більше" або "менше". Я бачу так: буває затишшя - і техніки на вулиці стає менше, а буває звичайна ситуація", - сказав він.

Чоловік додав, що Донецьку складна ситуація з продовольством: ціни на продукти високі, їх якість - погана, багато контрабанди.

Повну версію інтерв'ю з колишнім полоненим читайте в матеріалі "Апострофа": "Навіть росіяни розуміють, що ЗСУ зайдуть в Донецьк - житель міста".