RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У силах АТО показали доказ брехні Кремля по взятому в полон Агєєву: опублікований документ

У мережі оприлюднили доказ того, що полонений розвідниками 93-й ОМБр російський контрактник Віктор Агєєв не був звільнений в запас, про що заявляло Міністерство оборони РФ.

Відповідний документ на своїй сторінці в Facebook опублікувала 93-я ОМБр.

"Однак звичний і найдієвіший інструмент в Росії - брехня - дав збій в цей раз. На другій сторінці військового квитка полоненого Агєєва немає ні запису про звільнення, ні відповідної печаті", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі заявляли, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року, проте в Міноборони РФ подібні заяви спростовували, наполягаючи на своїй версії.

Як повідомляв "Апостроф", в ході бою під Жолобком українські військові взяли в полон групу бойовиків терористичної організації ЛНР. Один з полонених - громадянин РФ Віктор Агєєв - виявився військовослужбовцем за контрактом російської армії.

Однак Міноборони Росії заявило, що Агєєв не є російським військовослужбовцем.Мати полоненого, в свою чергу, заявила, що її син є кадровим військовим збройних сил РФ і не звільнявся з лав армії.