RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ще й підполковник: українців здивували деякі дивні факти про скандального нардепа Дейдея

Запис нардепа Євгена Дейдея про нібито отримане ним поранення в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі лайкали переважно бот-акаунти. При цьому частина акаунтів була зареєстрована в Російській Федерації.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила активістка Христя Бевз.

За її словами, майже 2000 ботів лайкнули пост Дейдея з відео перев'язки пораненої ноги.

"Акаунти з іноземними іменами, які не мають аватарок, друзів, а їх життєписи порожні: Jassir Arafat, Ana Paula Alvarez, Narkotyk Amfetaminowski, Sedakülljah Je Je, Dieabeetus Type-one, Hisui Shinotsuki, Tom Soyer, і багато інших. Нині з 2200 лайків (палець вгору) - лише приблизно кілька десятків акаунтів реальних людей. 188 - смайл (регочу), решта - боти", - підкреслила Бевз.

Крім того, вона зазначила, що більшість постів Дейдея за цей рік лайкали боти, причому патріотичні пости "схвалювали" боти з РФ, в акаунтах яких і георгіївські стрічки, і триколори.

"Так що ж це за поїздки в АТО не для піару, якщо для імітації величезної популярності постів застосовуються боти? З нас знову намагаються зробити ідіотів", - додала активістка.

У свою чергу, журналіст Володимир Бойко повідомив, що Дейдей має звання підполковника поліції, проте свого часу він був засуджений.

За його словами, чинного нардепа засудили в 2012 році вироком Суворовського райсуду Одеси за розбій за трьома епізодами.

"Аваков не тільки переховував від органів кримінально-виконавчої системи, щоб він не потрапив на "зону", не тільки зробив народним депутатом України за підробленими документами, але ще і нагородив званням підполковника поліції", - написав Бойко на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що закон забороняє таких, як Дейдей, навіть закликати на строкову службу в мирний час. Крім того, журналіст опублікував документ, в якому вказується звання Дейдея.

Як повідомляв "Апостроф", Дейдей прокоментував ажіотаж навколо його поранення, яке відбулося нібито під час обстрілу терористами "ДНР" Авдіївки Донецької області 14 липня.