RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Справа Марківа: адвокат розповів деталі допиту бійця АТО

Адвокат бійця Нацгвардії Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера на Донбасі в 2014 році, розкрив деталі допиту бійця.

Про це повідомляє "Громадське".

За словами Раффаеле делла Валле, допит тривав близько шести годин. Однак процедура дала можливість захисту надати багато корисної інформації.

Насамперед, Марків заявив про свою невинність і несправедливість затримання. Також він заявив, що ситуація була протилежною тій, яку озвучує сторона обвинувачення. На момент події Марків був звичайним солдатом, хоча прокурори заявляють, що він був командиром і міг віддавати накази.

Українець особливо відзначив, що не був добровольцем, а як громадянин України спочатку був волонтером, а з березня 2014 року офіційно вступив у лави Нацгвардії. У той же час, будучи простим солдатом, у нього не було доступу до мінометів, а в розпорядженні був лише автомат, з якого неможливо було поцілити в журналістів. При цьому в день інциденту Марків дійсно перебував на Карачуні, але на позиції, з якої не було видно місце події.

Боєць також зазначив, що мінометний вогонь вівся обома сторонами конфлікту. Тому не виключив, що іноземні журналісти могли загинути від міни проросійських бойовиків. Посилаючись на всі перераховані фактори Марків заявив про свою невинність.

"Як захисник я попросив сторону державного обвинувачення подати запит (в органи юстиції України – ред.) на проведення міжнародного розслідування. Якщо дозвіл дадуть, я, прокурор і полковник спеціальної оперативної групи карабінерів, який веде розслідування, поїдемо в Україну", - розповів делла Валле.

Адвокат упевнений, відвідавши місце події, сторона звинувачення зрозуміє всю абсурдність звинувачень на адресу бійця АТО. Також захисник Марківа подав запит про проведення допиту свідків події.

"Крім того, я заявив, що ми залишаємо за собою право надати показання інших свідків та додаткові документи. Ми також плануємо допитати керівництво Національної гвардії України", - сказав адвокат.

При цьому він зазначив, що процес може затягнутися на довгий час. Про проміжні результати розслідування можна буде говорити наприкінці серпня, коли будуть зібрані документи з боку обвинувачення і захисту. Адвокат висловив сподівання, що після цього можна буде домагатися переведення Марківа на домашній арешт.

За словами адвоката, до нього вже звернулися кілька людей, які готові свідчити у справі. Їхні імена він не розкрив, пославшись на таємницю слідства.

Також стало відомо, що рідним Марківа дозволили провідувати його у в'язниці Павії, а також дозволили українцю раз на тиждень здійснювати телефонні дзвінки.

Як повідомляв "Апостроф", стала відома інформація про причетність італійського політика до затримання Марківа в Італії.