RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зійшов з розуму: журналісти дізналися про долю українця, який три дні плив на батуті в Крим

Українець Михайло Дорошенко, який здійснив вимушену триденну подорож на надувному матраці в окупований Крим, знаходиться в психіатричній лікарні.

Про це пише 24 канал.

Мати хлопця вважає, що психічні розлади у нього виникли після стресу, на яку наклалося тижневе повернення додому. Справа в тому, що сім'ю відправили додому в Херсон через Росію. Спочатку вони прибули в українське консульство у Ростові-на-Дону, потім перетнули кордон у Луганській області. Потім українцям належало подолати шлях до Херсона через Харків і Дніпро. Стан Дорошенка погіршився в дорозі.

"Якщо б вони мене одразу відправили назад, можливо, нічого б не сталося. Мені просто потрібно було його довезти додому: він і до водіїв чіплявся, маршрутки зупиняв. Дитина зійшла з розуму. Родичів не дізнається, що не може навіть спати. Він несподівано починає збиратися, йти кудись", - розповіла журналістам мати постраждалого.

Обстеження в лікарні показало, що хлопець фізично здоровий, але пережите сильно вплинуло на психологічний стан. Тепер Дорошенко перебуває у психіатричній лікарні. Медики його діагноз не розголошують.

Нагадаємо, інцидент стався ще 5 серпня. Хлопець працював охоронцем в курортній зоні в районі селища Лазурне. Ввечері він заснув на надувному матраці, а прокинувшись наступного ранку, виявив, що знаходиться у відкритому морі. Там він перебував майже три доби в умовах сильної спеки, відсутності води та їжі. Так звані прикордонники Криму врятували чоловіка і доставили його в лікарню на півострові.

Як повідомляв "Апостроф", спецслужби Путіна заявили про порятунок українського моряка біля узбережжя Криму.