RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Шпигун з КНДР в Україні: з'явилися цікаві подробиці з в'язниці

У Житомирській установі виконання покарань №8 за сто з гаком років не було жодної втечі. Саме в цій в'язниці відбуває термін Лі Тхе Кіль, громадянин КНДР, який отримав в 2011 році 8 років позбавлення волі за шпигунство.

Про це повідомляє Realist.online.

Як пише видання, в Жітомірcкой "вісімці" відбувають покарання найнебезпечніші злочинці країни: в блоці для довічників відсидів багато років і помер у своїй камері Анатолій Онопрієнко (вбив 52 людини). За гратами цієї в'язниці живе маніяк Сергій Ткач (37 убивств).

Ув'язнений Лі Тхе Кіль відмовився розповідати про себе.

"Відчепіться від мене", - говорить він без найменшого акценту.

Розповісти про Лі погоджується психолог установи Андрій Власюк.

"Непримітна зовнішність - це те, що цінується у шпигунів. І вона оманлива. За неофіційною інформацією, наш кореєць - полковник розвідки, - розповідає Андрій Ілліч. - Повірте, у нього здоров'я вистачить укласти п'ять або шість чоловік за раз, але при цьому агресію він ніколи не виявляв і не провокував. У ньому помітна висока професійна підготовка, він вміє гасити конфлікт на ранній стадії або зовсім його не допустити".

Відзначимо, Лі Тхе Кіль затримали в 2011 році за спробу отримати доступ до технічної документації по ракетним технології "Південмашу".

Як відомо, американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій, посилаючись на слова експерта по ракетам з Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкла Ельмана відзначало, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлю на чорному ринку двигунів, можливо, з українського заводу "Південмаш".

Як повідомляв "Апостроф", 25 серпня, в мережі опублікували відео затримання співробітниками СБУ в 2011 році двох громадян КНДР, які підозрювалися в шпигунстві і спробах викрасти секретні дані щодо ракетних розробок.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко доручив міністерству закордонних справ ініціювати розгляд на засіданні Ради Безпеки ООН інформації про можливу причетність України до постачань ракетних двигунів в КНДР.