RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

СБУ викрила інтернет-провайдерів, що поставляли трафік в ОРДЛО, Крим і Придністров'я

Співробітники СБУ викрили ряд телекомунікаційних провайдерів на незаконної маршрутизації інтернет-трафіку в так званих підконтрольні бойовикам "ДНР" і "ЛНР" території Донбасу, окупованій Крим і невизнане Придністров'я.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

У відомстві назвали ці дії посадових осіб українських компаній значною шкодою національної безпеки України, оскільки спецслужби РФ активно використовують інтернет для проведення спеціальних інформаційних операцій проти нашої країни.

Відзначається, що дані компанії фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб і контрольованих ними бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Технологічно транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв'язку з Росії до мереж українських телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його до провайдера в Донецьку, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси ‒ "голови" і "ради міністрів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Під час обшуків у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпропетровську, Одесі та Харкові правоохоронці вилучили кінцеве комп'ютерне обладнання та документальні матеріали, які підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Відкрито кримінальну виробництво за ст. 111 та ст. 258-3 КК України.

Як повідомляв "Апостроф", у Харкові СБУ розкрила мережу військової розвідки РФ.