RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Поганий тиждень для ФСБ: Карп розповів про успіхи прикордонників у затриманні незаконних мігрантів з РФ

Співробітникам української прикордонної служби вдалося за останній тиждень припинити відразу кілька спроб незаконно переправити в Україну мігрантів.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише Член Координаційної ради при ДПСУ Дмитро Карп.

"У деяких Фсбшників тиждень видався огидним. Що нас, безумовно, дуже радує. У когось різко впав потік клієнтів і відповідно фінансове забезпечення. Про що мова? Про каналах незаконної міграції, схемах суто ФСБшних", - пише активіст.

"Тиждень тому в Сумській області офіцерами внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби спільно з співробітниками СБУ та ГПУ був затриманий прикордонник одного з відділів прикордонної служби Сумського загону. Правоохоронці затримали його у відділенні поштового перевізника, коли військовослужбовець намагався відправити пакет. У ході огляду пакунку правоохоронці виявили 4 паспорти громадян Азербайджану, 2 машинки для постановки відміток Держприкордонслужби та 7 кліше до дато-штампів прикордонної служби РФ. При цьому в знайдених паспортах були виявлені проставлені підроблені відмітки. В цей день також тривали обшуки у житлових приміщеннях даного військовослужбовця та інших, які можуть бути причетні до правопорушення. Без безпосередньої взаємодії з ФСБ РФ подібна схема легалізації незаконних мігрантів просто неможлива", - розповів Карп.

Він також зазначив, що на вихідних українські прикордонники в Сумській області затримали 12 людей азіатської зовнішності без документів - 9 чоловіків та 3 жінки. "Вони в обхід офіційних пунктів пропуску були переправлені кураторами з боку Росії", - пише громадський діяч.

"РФ вже давно стала таким собі чистилищем для нелегальних мігрантів в Європу. Процедура отримання російської візи достатньо проста і мігранти з Азії та Близького Сходу прибувають до РФ в більшості своїй на законних підставах. Але там, судячи з усього, не рай і вони в обхід пунктів пропуску, намагаються потрапити в Україну. Контроль каналів нелегальної міграції контролює ФСБ і відповідно подібний «бізнес» по організації незаконного перетину кордону нелегалами є стабільним джерелом доходів російських спецслужб. І якщо раніше ФСБ контролювала цей процес і всередині України, аж до кордону ЄС (кордон з РФ – вхідні двері, а вихід в ЄС забезпечували люди Медведчука на Закарпатті), то останнім часом схеми посипалися і клієнти не можуть вільно потрапити навіть на територію України. За останні два місяці це вже шостий епізод із затримання прикордонниками нелегальних мігрантів, які намагалися пробратися в Україну з боку РФ", - пише Карп.

"Тому у мене порада ФСБшникам! Залишайте їх у Москві! По-перше, вона гумова, по-друге так хоч щось гарантувати зможете. Грошей, звичайно, менше, зате стабільно. А взагалі ви талановиті, придумайте новий закон про «боротьбу з терористами» і торгуйте довідками «посвідчення нетерориста». І країна в страху, і ви при грошах. Все як ви любите! Не дякуйте", - резюмував він.