RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В оточенні Путіна є два варіанти по Донбасу: з'явилися цікаві деталі

Більшість представників російської політичної верхівки хотіли б налагодити відносини з Заходом і готові були б заради цього погодитися на виведення російських військ з Донбасу, але в оточенні президента РФ Володимира Путіна є і ті, хто не готовий на таку поступку.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"При сьогоднішньому настрої Заходу жодних шансів для розширення своєї агресії у Путіна немає. На порядку денному стоїть питання про його відступ. І дуже серйозні процеси ведуться всередині російської політичної верхівки. Більшість налаштовані на те, щоб якось налагодити відносини з Заходом", - зазначив він.

Політолог нагадав, що розміри активів, які російська верхівка тримає в США, за оцінкою американського Національного бюро економічних розслідувань, складають один трильйон доларів.

"Ось зараз вони і думають в Москві, як одночасно зберегти один трильйон крадених грошей, Донбас з Кримом і владу. Це серйозна і в принципі нерозв'язна задача для Кремля - від чогось доведеться відмовлятися", - підкреслив Піонтковський.

На його думку, багато хто в Кремлі згодний на виведення російських військ з Донбасу за умови, що Захід закриє очі на Крим. При цьому позиція Заходу однозначна - він заявляє, що ніколи не визнає анексію Криму.

"Але є і скажені на чолі з самим Путіним, які не готові на цю поступку. Це з одного боку. А, з іншого боку, я не впевнений, чи погодиться на це Захід, і впевнений, що на це не погодиться Україна. Так що положення там важке", - підсумував політолог.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Москві думають про відхід з України, йдуть дуже серйозні процеси - Андрій Піонтковський".