RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"Розстріляємо і все": колишній в'язень бойовиків ЛНР розповів страшні подробиці про знаходження в полоні

Глава "Української асоціації полонених" Анатолій Поляков повідомив, що крім фізичних тортур, бойовики "ЛНР" чинили на нього та інших полонених психологічний вплив.

Подробиці він розкрив в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Я тільки отримував зайвий раз по голові. Говорили ще: "Ми ж люди, а не звірі. Навіщо ти нам потрібен? Ми тебе спокійно розстріляємо і все". У них теж є своя інформаційна пропаганда", - повідомив Поляков.

За його словами, перед кожною людиною в полоні стоїть найголовніша задача - вижити і повернутися до сім'ї. Заради цього практично всіх бойовики змушують виступати по ТБ з певними заявами і писати розписки.

"Я не виступав, бо у мене перший місяць був дуже жорсткий. Якби вони спочатку почали на мене тиснути психологічно, то я б напевно міг би теж виступити по телевізору і щось сказати", - пояснює військовий.

Поляков згадує, що в полоні він змирився зі смертю і його не можна було змусити виступати по ТБ.

"Теж саме стосується і визнання своєї провини, коли вони звинуватили мене в диверсійній діяльності і шпигунстві. Хоча в підсумку це сильно відбилося на умовах мого утримання...", - каже він.

За словами колишнього в'язня бойовиків, для людини в полоні важливо знати, що Україна його пам'ятає і після повернення її не буде знову чекати підвал.

"Він - український громадянин, і головне завдання суспільства - повернути його сюди. Навіть якщо він потрапив в полон по п'яні, то, я вважаю, що він був уже досить покараний за це", - упевнений Поляков.

Також він додав, що не зустрічав справжніх дезертирів, а якщо вони є, то вони громадяни України і їх теж потрібно повертати.

Як повідомляв "Апостроф", звільнена з полону бойовиків ДНР українка розповіла про страшні тортури.