RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Експерти назвали найбільш ненадійні паролі в 2017 році

Фахівці компанії SplashData проаналізували 5 мільйонів паролів, які використовувалися в 2017 році, і назвали найбільш ненадійні.

Про це повідомляє SCO.

Так, аналітики склали рейтинг найпопулярніших і від того найбільш ненадійних паролів. У рейтинг увійшло 100 найпопулярніших паролів. Деякі з них, такі як "123456" або "password", очолюють рейтинг вже не перший рік, проте є і новачки, наприклад, "starwars".

"На жаль, хоча новий епізод може стати фантастичним доповненням до франчайзингу "Зоряних воєн", "starwars" є небезпечним паролем для використання. Хакери використовують загальні терміни з поп-культури і спорту, щоб увійти в онлайн-рахунки, тому що вони знають, що багато людей використовують слова, які легко запам'ятовуються", - зазначив виконавчий директор компанії SplashData Морган Слейн.

Крім того, часто користувачі вибирають пароль, який виглядає як нісенітниця, але фактично є досить простою комбінацією на клавіатурі. Наприклад, "qazwsx" є новим в топ-25 найгірших паролів.

Уточнюється, що, за результатами аналізу, 10% людей використовують щонайменше один пароль з топ-25, а 3% використовують лідера рейтингу "123456".

Як повідомляв "Апостроф", раніше українських користувачів Facebook заразив новий вірус.