RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У ГПУ оприлюднили резонансні дані про розкрадання в Запорізькій облраді: відео

У середу, 27 грудня, Генеральна прокуратура України (ГПУ) оприлюднила матеріали справи про заволодіння 87 млн гривень бюджетних коштів, одним з фігурантів якої є заступник голови Запорізької обласної ради, керівник фракції "Самопомочі" в Запорізькій області Владислав Марченко.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, прокуратура опублікувала аудіозаписи і листування фігурантів справи.

Відзначається, що дане рішення було прийняте "для уникнення політичних спекуляцій з боку однієї з парламентських фракцій про нібито політичні переслідування в Запорізькій області".

За попередніми даними слідства, Марченко разом з іншими особами розробив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

"Тільки в цьому році було проведено понад 10 тендерів через систему "Прозорро" на ремонт і реконструкцію освітлення парку відпочинку в Мелітополі, спортмайданчиків і багатопрофільного ліцею в Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався", - сказано в повідомленні.

У ГПУ заявили, що підозрювані не допускали до участі в торгах сторонніх учасників, тому державне замовлення розігрувалося тільки між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.

"Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт і послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Вже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого переведенні в готівку", - додали у відомстві.

За результатами такої діяльності бюджетам Мелітополя і Запоріжжя було завдано збитків на суму понад 87 млн грн.

Також повідомляється, що Марченко і його брату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Як повідомляв "Апостроф", під час масштабних обшуків в Запоріжжі співробітники правоохоронних органів затримали голову обласної організації партії "Самопоміч" і главу її фракції в міській раді.