RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Можуть закласти вибухівку: генерал вказав на серйозну небезпеку для України через повернення кораблів з Криму

Росія може закласти вибухівку в військову техніку, яка буде передаватись Україні з окупованого Криму.

Таку думку висловив генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко в інтерв'ю "Апострофу".

"Хоча тепер, якщо припустити, що ми можемо прийняти техніку, вони можуть закласти в кораблі приховані підривні пристрої, як це робили німці і італійці після Другої світової війни. Потім підривалися судна - як в Радянському Союзі, так і в інших місцях. Тобто вони заварювали підривні пристрої в корпус, а в потрібний момент підривали з усіма витікаючими наслідками, великими жертвами, в тому числі і у нас в Криму", - розповів він.

Романенко зазначив, що подібний підрив був якраз проведений в 1955 році в Севастополі.

"Я просто згадую для себе досвід після Другої світової війни, коли кораблі ВМС Італії та Німеччини по репарації віддавалися в тому числі і Радянському Союзу. І потім був відомий підрив "Новоросійська" (в 1955 році в Севастополі, - "Апостроф"). І це як раз той випадок. І в інших портах підривалися німецькі кораблі, внаслідок чого гинули люди", - повідомив наш співрозмовник.

Для недопущення подібних ситуацій України повинна добре вивчити стан переданої техніки ще в Криму, вважає Романенко.

"Треба туди направляти професійну групу, всебічно вивчити ситуацію, доповідати нашому військово-політичному керівництву, в якому стані знаходиться техніка - щоб приймати її чи ні", - заявив він.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі" Путін щодня думає про небезпечні для України речі, є нова загроза - генерал.