RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не зовсім нормальний: колишній однокласник розповів про дитинство стрілка з Одеси

Валентин Дорошенко, який убив 19 січня в перестрілці в Одесі поліцейського і свого товариша, в дитинстві пережив смерть матері, після чого все життя демонстрував дивну поведінку.

Про це розповів його однокласник Сергій Стебліенко на 048.ua.

"Коли він (Дорошенко) навчався в молодших класах у нього в родині сталося страшна трагедія - під колесами потягу загинула мати. Залишився Валик і крихітна сестра під опікою батька. Після цього сталася серйозна подвижка з цим хлопцем. Він часто приходив до школи немитим, нестриженим і неакуратно одягненим. Природно, це викликало певну реакцію класу - з ним ніхто не дружив і не хотів сидіти за однією партою", - написав він.

У 1982-1983 році з Дорошенком сталася дивна історія, коли він переслідував дівчину.

"Одна дівчина поскаржилася на переслідування з його боку. Виглядало це досить дивно - вранці він приїжджав на селище Котовського, чекав її на зупинці і мовчки супроводжував до трамвая до Пересипського моста. Жив він у районі Нового ринку і ви можете собі уявити цей гак щоранку з прибуттям на роботу до 7.30. Все це він робив мовчки і супроводжував пильним поглядом. Минуло півроку і 8 березня, якщо не помиляюся, 1983 року відбулося зізнання в коханні. Дівчина примчала до комітету комсомолу (вона була комсоргом одного з підрозділів з авода) і попросила допомогти відбитися від нав'язливого залицяльника. Вона його панічно боялася", - продовжив Стебліенко.

Потім Дорошенко імітував утоплення, пробігши в сторону моря з шматком рейки на шиї, чим спровокував масштабні пошуки свого тіла. Після того як виявилося, що Дорошенко не робив спроби самогубства, він опинився в психлікарні, але через кілька місяців звідти вийшов.

"Думаю, це була неймовірно самотня, ущербна людина, яку до такого плачевного фіналу підштовхнуло все його життя. Хто знає, щоб могло статися, якщо на його шляху зустрівся нормальний друг, а краще - подруга. Наскільки я знаю, він так і залишився неодруженим", - продовжив він.

"Чомусь прийшла в голову одна думка - якби в 2014 році їм все вдалося, то Валик став би головою місцевого ВЧК і поставив нас всіх до стінки по блату позачергово. Так, що шкодувати про нього не варто. Він би не пошкодував нікого", - зробив висновок Стеблієнко.

Раніше "Апостроф" вже опублікував подробиці про особу стрілка.